алерген імбиру

алерген імбиру

Загальна інформація

Імбир відрізняється низьким ступенем аллергизирующей активності. Як правило алергія на імбир проявляється захворюваннями травної системи, такими як коліт, гастрит, алергічний стоматит, хейліт, гастроентерит, ураженнями шкірних покривів, такими як атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квінке. Іноді при непереносимості імбиру може відзначатися розвиток бронхіальної астми та алергічного риніту.

Імбир вважається дуже корисним, завдяки чому він входить до складу різних харчових добавок, приправ, солодощів, напоїв. Він є невід'ємним компонентом багатьох страв корейської та азіатської кухні. Його використовують як в засушеному, там і в сирому вигляді. Найчастіше алергія на імбир проявляється різними шкірними висипаннями і свербінням. Іноді може виявлятися набряк губ, повік, сльозотеча, чхання, кашель, біль у животі, нудота, блювота, утруднене дихання, прискорене серцебиття, запаморочення, слабкість, аж до втрати свідомості. Симптоми алергії можуть розвиватися як відразу ж після прийому імбиру, так і через якийсь час. Фахівці відзначають, що при алергії на імбир відстрочені реакції зустрічаються набагато частіше.

Зафіксовані випадки розвитку професійного контактного дерматиту у співробітників підприємств, які займаються виготовленням імбирних пряників. У таких випадках відзначається розвиток гіперчутливості не тільки до імбиру, але також і до інших спецій, наприклад, часнику, кориці, запашного альпінарію і гвоздиці. Іноді випадки розвитку професійної алергії виникають при тривалому вдиханні імбирної пилу.

Імбир має виражені гістаміноліберірующімі властивостями, що зумовлює харчову непереносимість продукту при наявності умов, що сприяють розвитку даної патологічної реакції, наприклад, при порушенні роботи органів травлення.

Іноді відзначаються випадки розвитку перехресної алергії на інші рослини сімейства Zingiberaceae, в тому числі різні види куркуми і кардамону.

Досить часто в кондитерській промисловості як консерванти застосовуються сульфіти, що пов'язано з додатковим ризиком розвитку сенсибілізації, особливо у пацієнтів, які страждають порушенням роботи дихальної системи, однак використання з цією метою діоксиду хлору робить продукти з імбиром менш небезпечними для алергіків.

показання

Тест призначається:

для виявлення алергічних захворювань, асоційованих з сенсибілізацією до імбиру;

для проведення скринінгового дослідження при сенсибілізації до спецій.

Дане дослідження призначається при виникненні симптомів алергії, таких як уртикарний і папульозні висипання на шкірі, набряк слизових, риніт, сльозовиділення, бронхоспазм, напад бронхіальної астми, які розвиваються моментально або через нетривалий час після вживання в їжу імбиру при попаданні його соку на шкіру або слизові , а також при випадковому вдиханні частинок сушеного рослини.

Дане дослідження має високу діагностичну цінність, так як дозволяє своєчасно призначити коректне лікування і виключити контакт з алергеном, що попереджає розвиток важких алергічних реакцій, небезпечних для життя.

Отримані результати

Референсні значення: 0.00 - 0.10 МО / мл.

передбачувані хвороби

Причини підвищеного результату:

Підвищення результатів дослідження може вказувати на наявність у конкретного пацієнта гіперчутливості до імбиру.

Негативний результат вказує на відсутність сенсибілізації до даного алергену або тривалого обмеження або виключення контакту з ним.

Лікар-консультант

Аналіз може бути призначений алергологом, гастроентерологом, дерматологом, педіатром, терапевтом, лікарем загальної практики.

Популярні лікарі

Лабораторії